Så här går nomineringen till

Mot bakgrund av beskrivningen av tvärvetenskap som den är formulerad av stiftelsen inbjuder vi till nominering till Ingemar Ingemarssons pris för tvärvetenskap. Nomineringen görs via den blankett som finns angiven nedan. För att skicka in blanketten krävs identifiering med BankID.

Vem får nominera?

Nominering kan göras av nuvarande eller tidigare läraranställd personal vid Linköpings universitet.

Vem kan nomineras?

En eller flera personer som är eller har varit verksamma vid LiU kan nomineras till priset. Den tvärvetenskapliga gärningen ska också i huvudsak vara utförd vid LiU. Om en nominering omfattar flera personer ska dessa ha varit likvärdigt aktiva inom samma tvärvetenskapliga gärning.

    När kan nomineringarna göras?

    Nomineringarna görs under perioden 1 oktober till 15 november 2024. Under denna period är länken till nomineringsblanketten öppen.

    Utseende av pristagare

    När nomineringsperioden är avslutad kontrollerar stiftelsen att de formella villkoren för nominering är uppfyllda. En av stiftelses styrelse utsedd priskommitté granskar sedan nomineringarna med utgångspunkt från följande kriterier:

    • Vetenskapligt innehåll i relation till beskrivningen av tvärvetenskap som den är formulerad av stiftelsen. Särskild vikt läggs vid ”utveckling av ny kunskap som inte varit möjlig utan gränsöverskridande arbetssätt”.
    • Betydelsen av den nya kunskap som skapats samt gärningens omfattning.
    • Graden av drivkraft, kommunikativ förmåga samt samarbetsförmåga hos den/de nominerade.

    Priskommittén presenterar en lista på möjliga pristagare för stiftelsens styrelse, som därefter fattar beslut om en toppgrupp av nominerade.

    Toppgruppen kontaktas av stiftelsen för kompletterande information som hanteras av priskommittén i en andra granskningsomgång. Priskommittén presenterar sedan sin slutliga prioritering för stiftelsens styrelse som fattar beslut om pristagare.

    Priskommittén

    Priskommittén presenteras i samband med att nomineringsperioden öppnar.